Originals Adidas Sneakers Okergeel Campus Suède Haqaw4 Originals Adidas Sneakers Okergeel Campus Suède Haqaw4 Originals Adidas Sneakers Okergeel Campus Suède Haqaw4 Originals Adidas Sneakers Okergeel Campus Suède Haqaw4
Originals Sneakers Okergeel Suède Adidas Campus
Swoosh Nike white Black black Mesh Bra Back Hnw8n0q7
Adidas Sneakers Okergeel Campus Suède Originals
Bloom Rouge Garance Garance Bloom UqnxxYwO

Bestuurders die een bv verplichtingen laten aangaan die zij nooit kunnen voldoen en de bv vervolgens failliet laten gaan (‘ploffen’) zodat crediteuren achter het net vissen, kunnen volgens Hof Arnhem-Leeuwarden alleen strafrechtelijk worden vervolgd als er sprake is van kwaadwilligheid en zelfverrijking.
In deze zaak was een man bestuurder en enig aandeelhouder van een holding-bv met twee dochter-bv’s. Ook had hij de feitelijke leiding over één van de dochter-bv’s, die personeel uitleende aan haar zuster-bv. Deze zuster-bv betaalde vervolgens haar rekeningen niet, zodat de uitlener de loonheffingen en btw niet kon betalen. Volgens de Belastingdienst was hier sprake van een plofconstructie: de man zou bewust het risico hebben gelopen dat zijn bv’s te weinig belasting zouden afdragen. Daarom wilde de fiscus de man strafrechtelijk vervolgen.
Suncoo noir 02 Suncoo Blouse Blouse Lois an8R76aq Het hof vond dat de man schuldig was aan het wanbetalersgedrag van zijn bv. Maar het hof vond ook dat de man niet strafrechtelijk moest worden vervolgd, aangezien dit volgens het hof alleen moet gebeuren om kwaadwillende belastingschuldigen aan te pakken die zich ten koste van de gemeenschap verrijken. Het hof meende dat hier geen aanwijzingen waren dat de bestuurder kwaadwillend was of zichzelf had verrijkt. Hij had weliswaar bedragen aan zijn bedrijf onttrokken, maar dit had hij gebruikt om zijn werknemers en schuldeisers te betalen en om andere belastingschulden af te lossen. Ook had de man één van zijn bedrijven verkocht om een deel van zijn belastingschuld af te lossen. Daarom ontsloeg het hof de man van alle rechtsvervolging.
Bron: Hof Arnhem-Leeuwarden 13-2-2019

Reacties zijn gesloten.

BLAC accountants en adviseurs © 2018
Voorwaarden - Privacy - Originals Okergeel Sneakers Campus Suède AdidasCookies - Klachtenregeling

Met Mangoskinny Strepen Fit Pantalon Zwart q1SwEx1r

Development door Braav Studio

Sneakers Campus Suède Originals Adidas Okergeel
Broek Zwart Reebok Zwart Zwart Reebok Broek Broek Reebok Reebok Broek 6Hq8z
Campus Sneakers Okergeel Adidas Suède Originals